בזן-מבנה בחיפוי צמנטבורד

הפרוייקט:

פרוייקט מרכז המבקרים בבז"נ בנוי מארבעה מבנים השונים בצורתם ובחומרים המחפים אותם:

מבנה בחיפוי איפאה, מבנה בחיפוי אלוקבונד, מבנה בחיפוי אלומיניום גלי, מבנה בחיפוי צמנטבורד.

אופן תכנון המבנים וחומרי החיפוי נותנים השראה של מקום המאפשר להתפתח לכל הכיוונים.

מבנה בחיפוי צמנטבורד –

חיפוי הצמנטבורד משרה למבנה אופי של פשטות.

שנת הקמה: 2014

יזם ומנהל הפרוייקט: זייד דורון חברה לבנין ופיתוח בע"מ

אדריכל: ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים בע"מ

אדריכל נוף: משרד אדריכלים מילר-בלום – סניף חיפה

 

עוד על הפרוייקט:

מרכז המבקרים של בזן ( הינו מבנה ייחודי ואדיר מימדים, אשר שימש בעבר כמתקן לקירור מים הנצרכים בתהליכי הזיקוק.

המרכז מזמין את המבקרים בו למסע רב חושי ומרתק בעקבות הנפט. באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, נחשפים הבאים לרזי תהליך הזיקוק, להשפעת הנפט על חיינו המודרניים, לומדים על הליכי הייצור השונים והמגוונים ועל פעילות בזן בנושאי השמירה על איכות הסביבה.

בניית ה"דק" בפרוייקט בוצעה ע"ג קונסטרוקציה מיוחדת המתנשאת לגובה של כ-3 מ', ומשולבת בצמחיה העבותה שקיימת במקום.