בזן חיפוי בפח גלי

הפרוייקט:

פרוייקט מרכז המבקרים בבזן בנוי מארבעה מבנים השונים בצורתם ובחומרים המחפים אותם:

מבנה בחיפוי איפאה, מבנה בחיפוי אלוקבונד, מבנה בחיפוי אלומיניום גלי, מבנה בחיפוי צמנטבורד.

אופן תכנון המבנים וחומרי החיפוי נותנים השראה של מקום המאפשר להתפתח לכל הכיוונים.

מבנה בחיפוי פח גלי –

חיפוי הפח הגלי נותן למבנה השראה של זרימה.

שנת הקמה: 2014

יזם ומנהל הפרויקט: זייד דורון חברה לבנין ופיתוח בע"מ

אדריכל: ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים בע"מ

אדריכל נוף: משרד אדריכלים מילר-בלום – סניף חיפה

 

עוד על הפרוייקט:

מרכז המבקרים של בזן הינו מבנה ייחודי ואדיר ממדים, אשר שימש בעבר כמתקן לקירור מים הנצרכים בתהליכי הזיקוק.

המרכז מזמין את המבקרים בו למסע רב חושי ומרתק בעקבות הנפט. באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, נחשפים הבאים לרזי תהליך הזיקוק, להשפעת הנפט על חיינו המודרניים, לומדים על הליכי הייצור השונים והמגוונים ועל פעילות בזן בנושאי השמירה על איכות הסביבה.

בניית ה"דק" בפרוייקט בוצעה ע"ג קונסטרוקציה מיוחדת המתנשאת לגובה של כ-3 מ', ומשולבת בצמחיה העבותה שקיימת במקום.